"
arda turan'ın 6-7 yaşlarında bir sokak maçını anlattım. sonra yüksel hanımla birlikte
galatasaray alt yapısı seçmelerine gidişini. buraya kadar su gibi aktı. sonra bir durgunluk dönemi geldi. kafamda
arda turan'ın o heyecanını yansıtacak kurguyu oluştururken arda'nın kapısını çaldım. bana hayatıyla ilgili birkaç anısını anlattı. sonra o dönemlere tanıklık eden genç futbolculardan
cafercan'dan
* telefonla o günleri konuştuk. sonra
arda turan'ın teknik direktörlüğünü yapan
abdullah avcı ve
suat kaya anlattılar. öykü artık şekillenmişti. yazmaya başladım, her cümleyi bir film sahnesi olarak canlandırdım. sonuçta özellikle 12-17 yaş grubunu hedefleyen ama anne ve babaların da sevdiği bir öykü kitabı çıktı ortaya"
''bu kitap arda'nın başarısını ya da başarısızlığını anlatan bir kitap değil...
anıl dilaver için de yazabilirdim,
cafercan aksu için de...
sergen yalçın için de, alex için de...
hakan şükür'ü de yazabilirdim,
bülent korkmaz'ı da...
şenol güneş'i de,
mustafa denizli'yi de... hepsinden ötesi
metin oktay'ı... bu kitap; hayal kuran ve kurduğu hayali gerçekleştirmek için bir örneğe ihtiyacı olan çocuklar için yazılmıştır... ama kitabı eline alan ailenin diğer biriyleri de heyecanla ve tebessüm ederek okur... o yüzden kitabıma arda'nın bugünkü hayat tarzı yüzünden önyargıyla bakmayınız. bundan böyle kitabım için okumadan yorum yapanlara cevap vermeyeceğim, açıklama yapmayacağım. okuyanların en acımasız eleştirilerine karşı boynum kıldan incedir.''
"bu kitabın devamı olur mu bilmiyorum. belki
arda turan'ın bugünlerini de anlatabilirim. ama bunun için arda'nın biraz daha olgunlaşması, yıllanması gerekiyor. belki arda 28-30 yaşlarına geldiğinde olabilir. ama şunu kesin söyleyebilirim, benzer bir öykü başka bir futbolcu için söz konusu olmayacak. arda'dan başkasını öyküleştirmeyeceğim. insanların "onu da yazdı, bunu da yazdı" demesi üzer beni. bu konuda hassasım. bir romanım var. yazıyorum. bir aşk romanı. ama dekorunda elbette yine futbol olacak. sanırım önümüzdeki yaza yetiştiririm. ardından 2 futbol kitabı yazma planım var. biraz daha yıllandıktan sonra, mesela 3 yıl sonra bir gezi - anı kitabı yazabilirim. bir misyon olarak değil. ama hayal gücüm izin verdiği sürece yazacağım"..
''yazmayı seviyorum ve bir roman yazıyordum. bunu söylediğimde ilk soru hep "futbolla mı ilgili?" şeklinde oldu. futbolla ilgili değildi. ama anladım ki bir futbol adamı olarak benden beklenti futbol yazmam yönündeydi. o halde futbol yazmalıydım.
arda turan benim tarzıma çok uygundu. ailesiyle ilişkiler, annesiyle arasındaki inanılmaz bağ, takımına tutkusu, bugünlere gelirken yaşadıkları. o yüzden
arda turan'ı öyküleştirmeye karar verdim ve çok doğru yaptım. bu kitap benim için edebiyat dünyasının kapısını çalmak gibiydi. "ben geldim, kapıyı açar mısınız" kitabı. hem futbolcu olmayı çok isteyen oğluma da bir miras olacaktı.
galatasaray olumsuz sonuçlar alıyor, arda forma giymiyor. o nedenle kitabı tanıtmak konusunda aceleci davranmıyorum. buna rağmen harika karşılıklar alıyorum. geri dönüşler çok olumlu. bu beni ikinci kitap için çok motive ediyor"
(bkz:
sabri ugan)
arda turan aslan yürekli kaptan kitabıyla ilgili olarak.
http://www.idefix.com/...R4QSYWI6XT6TMRYZ173A