• 220
    harry potter serisine başladım. ikinci kitap sırlar odasındayım. şu ana kadar gördüğüm, kitabı aynen filme uyarlamışlar gibi. kitapta çok akıcı ve sürükleyici. tüm serisini birden aldım. bing yapabilirim. :)

    rus edebiyatından mikhail bulgakov okumaya başladım. mizahi yanı olan bir yazar. dizisi de yapılan "genç bir doktorun anıları" nı tavsiye ederim. usta ve margarita ile köpek kalbi kitaplarını da edindim.

    çok övülen ursula guin'in mülksüzler kitabı hiç sarmadı açıkçası. güzel birkaç bilim kurgu betimlemesi var ama daha çok siyaset felsefesi gibi. birkaç ay sonra bir kez daha deneyebilirim okumayı.

    ferrarisini satan bilge tamamen hint felsefesi saçmalığı. geçiniz...

    montaigne'in denemeleri ise eski yüz yılların köşe yazıları gibi. aman aman bir eser değil ama dönemin gündemlerini anlamak için okunur.

    stefan zweig okumaya da "korku" kitabıyla başladım. açıkçası öykü tanıdık geldi. acaba filmi falan vardı da izledim mi? açıkçası çok etkilenmedim. satranç kitabını da almıştım. ona da bakacağım bir ara.

    cemal süreya-tomris uyar çevirisi olan "küçük prens" i okudum. sanırım ilk okulda okuma dersinde okumuştum. 30 lu yaşlarda okumak ayrı bir duygu. can yayınlarının bu versiyonunu hem size hem çocuklarınıza-yeğenlerinize tavsiye ederim.

    wulf dorn'un çok övülen "psikiyatrist" kitabı ağır bir klişe. o kadar tahmin edilebilir ki... bir alman'dan beklemezdim böyle basit bir kurguyu.

    amerikan tanrıları ise yarısından sonra dizi ile ayrılıyor. neil gaiman abimizin güzel kitaplarından biri. diziyi sevdiyseniz kitabı da okuyun derim.

    son dönemde favorim olan yazar ise madeline miller. iki kitabı "ben kirke" ve "achillius'un şarkısı" muhteşem. yunan mitolojisini kendi kurgusuyla müthiş birleştirmiş. bu kitaplar yüzünden homeros'un ilyada ve odyseus destanlarını aldım. ilginiz varsa bu iki kitabı öneririm.

    maymunlar gezegenini film serileri olarak biliyorsunuzdur. aslen fransız yazarın uzayda geçen bir kitabı. bilim kurgunun kıymetli ve ilham veren eserlerinden biri.

    kafka'nın "milenaya mektublar" kitabı kısmen kendisinden esinlenmiş dense de, baya kendini anlatan bir mektup kitabı. aşk acısı çeken bünyelere merhem mi olur zehir mi bilemiyorum... ben içkiye ihtiyaç duydum okurken. bu hisleri anlayabilmek kötü...

    grange'ın "ölüler diyarı" kitabı ise baya sert bir polisiye. kurgusu ve tiplemeleriyle grange yine sağlam bir iş çıkarmış.

    adam fawer "olasılıksız" kitabı da son dönemin bilinen işlerinden. olasılıklar ve istatistikler üzerinden heyecanlı bir macera. okunur.

    jonathan strange ve mr norrell yine dizisi yapılmış bir üç kitaplık seri. ingiliz büyüsü üzerine güzel bir çekişme kitabı. harry potter ve lotr sevenlere tavsiyemdir.

    2001 space odyssea filmden biliyorsunuz. kitap olarak da nefis. kitap senaryo ile aynı anda yazılmış. arada farklılıklarda var tabii.

    trainspotting ise içeriğine yakışır sert bir çevirisi var. filmden de sert kitabı.

    ve finali lord of the rings ile yapalım. geçen kış indirime girince tek cilt verisyonunu edindim. uzun uzadıya doğa betimlemeleri bazen sıksa da, hayal gücünün sınır tanımadığı bir macera. filmleri izlemiş olmama rağmen, ilk defa görüyormuşum hissi verdi. amazon tr de daha da uygun fiyatlarda oluyor.

    1 senedir yazmamıştım, uzun oldu entry. *
App Store'dan indirin Google Play'den alın