76
buram buram şikeyi hatırlatan forma.
80
sadece bizde değil hiç kimsede beğenmediğim bir formadır. hiç sevmem çubuklu formaları. ben daha çok tek renk olan, ikinci renk ufak detaylar olarak kullanılan formalarıs eviyorum. bu konuda da real madrid ve manchester united' ın klasik formalarını örnek verebilirim. real madrid' in beyazı ile united' ın kırmızısı değişmez.
82
ülkemizde akla fenerbahçe'yi getiren forma tipidir.
fenerlilerden çıkıp parçalı isteyen hiç yok, ya da şimdiye kadar hiçbir inter taraftarı "100 senedir çubuklu sıktı, bu sene parçalı giyelim" dememiş, ajax'lılar çıkıp ortadan sütunlu formasını tabu diye hor görmemiş.
nasıl parçalı denince biz, göğüsten bantlı denince milli takım, çapraz şeritli denince de river plate akla geliyorsa ülkemizde çubuklu denince de akla suyun karşı yakası gelir. formalar sadece takım arkadaşlarının sahada birbirlerini rahat görmesi için giyilen kumaş parçaları değildir, formalar bir kültürdür ve ne yazık bu kültür diğer bir çok kültürel ögede olduğu gibi bi türlü oturmadı memlekette.
deplasman ya da alternatif formada kullanabiliriz çubukluyu, hatta 19-20 iç saha formamızda olduğu gibi parçalının içine yedirebiliriz çubuklu deseni, ama galatasaray'ın iç saha forması parçalıdır, şortu beyaz çorabı da kırmızı, n'olur yapmayın artık.
83
galatasaray ile alakası olmayan formadır. kayserispor ve göztepe takımları bunu giyebilir.
her kulübün kendisi ile özdeşlemiş bir forma şekli vardır. bizimki de 8 parçalı formadır.
84
parcalinin yanina yaklasamayan forma. fakat, ne hikmetse ne zaman giysek genelde basarili olduk.