• 141
    boston celtics, sahasında philadelphia 76ers'ı 114-112 mağlup etti ve doğu konferansı yarı final serisinde 4-1 öne geçerek adını konferans finaline yazdırdı.

    bir tarafta kralım lebron james, diğer tarafta yeşilini gönlüme bağladığım boston celtics.

    kim çıkarsa çıksın umarım golden state warriors’u tokatlar. boston celtics de eğer şampiyon olursa 2018 yılı dünyanın en iyi yılı olabilir.

    (bkz: 2017 2018 sezonu şampiyonu galatasaray)
    (bkz: şampiyonlar ligi 2017 2018 sezonu şampiyonu liverpool)
    (bkz: nba 2017 2018 sezonu şampiyonu boston celtics)

    hayali bile ereksiyon hale getiriyor.
  • 154
    mis gibi bir galibiyet sonrası* biraz celtics güzellemesi yapalım. hak ediyorlar bence. adım gibi eminim ki fanları (taner aşkın değişiği neler yapıyor acep?) şu an sözlüğe hit kazandırmak için uykulu gözlerle buralarda dolaşıyor. :( öhöm, daha fazla sululaşmadan mevzuya dalıyorum.

    celtics, nba'in en eski ve köklü takımlarından, new york knicks'le birlikte günümüze kadar isim ve şehir değiştirmeyen iki organizasyonundan biri. massachusetts eyaletinin başkenti ve en büyük şehri olan boston, irlanda kelt kökleriyle bağı olan çokça insana ev sahipliği yaptığından evet, celtics'teki "kelt" bu bölgenin insanına ithaf ediyor. zaten daha önceki birkaç franchise tanıtımı entry'mde yazdığım ve önümüzdeki günlerde paylaşacağım gibi organizasyonların isimleri tamamen bölge halkının kökeniyle, yönelimleriyle ya da şehirlerin kültürleriyle alakalı (pek tabii).

    celtics, irish kültürüyle o kadar içli dışlı ki logo bile bizzat bu kültürden nasibini almış: https://gss.gs/Rsp.jpg logodaki maskot (figür ya da sembol de diyebiliriz) "leprikon" adlı bir irlanda cini. yeşillerin mitolojisine göre leprikonlar, ayakkabı yapımıyla para kazanıp çok zengin olmuşlar. savaş zamanlarında (britanya) mal varlıklarını gömüp saklamışlar. bir diğer efsaneye göre de, herhangi bir leprikon'a gözlerinizi kırpmadan baktığınız sürece kaçamazmış, ancak gözünüzü kırptığınızda ya da gözlerinizi başka yöne çevirdiğinizde anında yok olurmuş. ek olarak; logodaki leprikon'un yeleğindeki yonca deseni birçok farklı kültürde "şans" manasına gelir ki celtics'in logosundaki leprikon'un adı da "lucky" (başta yazmam gerekeni sonda yazdım sanırım).

    1905 doğumlu walter brown, boston celtics organizasyonunun kurucusu ve en baba, orijinal sahibidir. brown aynı zamanda birleşik devletler'deki buz hokeyinin (burada da takımı var, koçluk da yapmış hatta) gelişmesi için büyük işlere de imza atmış bir spor adamı. cv'sinde naismith memorial hall of fame, nhl hall of fame ve dünya buz hokeyi (iihf) hall of fame var. 1964 yılında vefat eden bu spor adamı, 1920'li yıllarda new york'ta faaliyet göstermiş olan "original celtics" takımından esinlenerek kurmuş boston celtics'i. diğer isim alternatifleri olympians, unicorns ve whirlwinds imiş fakat brown kelt insanı sebebiyle celtics ismini uygun görmüş boston'a (olympians da olabilirmiş aslında; boston olympians, şık).

    minik bir not: boston celtics'te 1 numaralı forma walter brown'ın anısına ithafen emekli edilmiş.

    imdb'de bakınırken "leprechaun" isimli bir filme denk geldim, 1993 yapımı. seri halinde devam etmiş birkaç filmle birlikte. puanlar yerlerde. :( son olarak 11 aralık 2018'de "leprechaun returns" çıkmış. merak eden olursa diye fragmanı şuracığa iliştiriyorum: https://youtu.be/q8xnd3qSg5I

    en sonda size biraz nostalji yaşatam: https://youtu.be/HDB_bu93ZzY (nba live '99 der susarım)

    bu ka efem, esen kalınız.

    derleme kaynağı: https://seyler.eksisozluk.com/...inin-ilginc-oykuleri
  • 157
    geçen yılki başarısızlığın çok olumsuz etkilediği takım. ancak önce sorunu anlamak gerek.

    genç bir çekirdeğe sahip olmak konusunda, jayson tatum, jaylen brown ve hatta terry rozier kozlarıyla bir hayli zengin bir takım celtics. bunun yanında takıma ne kadar katkı verdikleri tartışılsa da hayward, irving ve horford gibi 3 tane all-star seviyesinde oyuncuları vardı. bu yıl 2'sinden mahrum olacaklar.

    kyrie irving her ne kadar inanılmaz bir oyuncu olsa da celtics'in önündeki en büyük engeldi. 2017'de isaiah thomas, 2018'de jayson tatum takımın en büyük hücum opsiyonuydu. takım 2017 ve 2018'de konferans finali oynadı. her ne zaman ki ipler irving'in eline verildi, işler boka sarmaya başladı affedersiniz. bireysel oyunu, hücumda gençlerin önünü kapatıcı stili ve ben buraların sahibiyim zamanında td garden dedemindi şeklindeki tutumuyla bir sezonu çöp etti. 8/22 isabetle oynadığı bir playoff maçının ardından ''böyle bir performansı bir daha görmeyeceksiniz.'' dedi; serinin bir sonraki maçında 7/22 isabetle oynadı. hayır kızamıyorsun da, sözünü tutmuş herif. 8 saha içi isabetinden daha fazlasını bulacağım dememiş, sadece 8 tane olmayacak demiş. bir sonraki maç delikanlı gibi çıkıp 7 tane saha içi isabeti buldu, helal olsun. sinirimden gülüyorum.

    allahtan tatum ve brown büyük karakterler. tatum yine her şeye rağmen skorunu üretti, yerine göre maç kurtardı. brown benchten gelerek inanılmaz savunmasıyla takımı canlı tuttu tüm sezon. ona ayrı bir parantez açmak lazım. hücumda üç sayılık atışlarını, top hakimiyetini, saha görüşünü geliştirdi ama savunmadaki gayreti ve oyun bilgisi cidden takdire şayan. tatum zaten hücumda her zaman kendi yaş grubunun en iyilerinden * oldu. kyrie irving'in kendini yarı tanrı zannedip ona göre oynamasına rağmen bu iki oyuncu bir şekilde kendi yollarını buldular.

    draftta da iyi seçimler yaptı celtics. grant williams gibi lige gelir gelmez katkı verebilecek, yapılı, mental olarak oyuna hazır ve takımı için her şeyi yapabilecek bir oyuncu seçtiler. baş parmağındaki sakatlık endişe verici dursa da romeo langford gibi kendi oyunu üzerinden skor elde edebilen, yeni nesil bir guard/forward seçtiler. ikinci turdan ''çaldıkları'', ncaa'de purdue formasıyla march madness'taki inanılmaz performansıyla hatırlayacağımız carsen edwards da cabası. hali hazırda robert williams'a da sahiplerdi. bu mükemmel genç çekirdeğe tamamlayıcı parçalar ekledikleri takdirde önleri açık.

    kyrie artık bu takımı frenleyemecek, horford'ın karakterinden eksik kalacaklarsa da gordon hayward hala değerli bir parça ve günden güne iyileşiyor, kendine geliyor. pazar akşamına kadar clint capela ve kemba walker konusunda ciddi girişimlerde bulunacakları konuşuluyor. capela bu takıma cuk oturacak bir çember savunucu, ancak kemba konusunda emin değilim. egosu kyrie irving kadar yüksek olmasa da aynı tip bir oyuncu. bu noktada minnina'ya katılıyorum. malcolm brogdon çok daha doğru bir tercih olacaktır.

    bu arada danny ainge draft gecesinde yine sixers'ı tokatladı. aşırı karlı bir takas yaptı. bu adam sixers'ı masada mağlup etmeden rahat etmiyor. allah yardım etsin bu kardeşimize, ne diyelim.

    tümör tedavisinden 2 ay sonra hepinizi sevgiyle selamlıyorum. artık buralarda daha sık bulunmaya özen göstereceğim. de onlara, cezayirlisolbek emaneti olan bu nba başlıklarını geri almaya geliyormuş de, de onlara tamam mı?!
  • 159
    jaylen brown’a hayvan gibi kontrat verdikten sonra eldeki oyuncularla bir yere varacaklarını düşünmüyordum. ama brown kontratın hakkını vermeye başladı.

    üstüne tatum ve smart da sezona çok iyi girdi. bunların yanında sakatlanana kadar hayward da baya baya basket oynuyordu. kemba zaten ne vereceği belliydi ve o seviyede oynuyor.

    horford’ın kaybı önemliydi ve hala uzun konusunda sıkıntıları devam ediyor. ancak robert williams pota altında beklenenden daha iyi bir performans sergilediği için playoffa kadar o eksikliği tolore edecekler gibi duruyor.

    brad stevens çok iyi bir koç. özellikle set çizme konusunda şu an nba’in en iyisi muhtemelen. bu performans ne kadar sürer bilinmez ama kolay kolay düşeceğe de benzemiyor.

    steven adams form tutarsa muhtemelen bir takas gerçekleşecektir. adams eklemesi önemli olacaktır. sixers’ın kötü başladığı sezonda şu an bucks’la birlikte konferans finalinin en önemli iki adayı olarak duruyorlar. enes kanter yüzünden izlememiz pek mümkün olmasa da izleme imkanınız olursa göreceksiniz, çok zevkli bir takım oldular. üstüne üstlük çok gençler. takipteyiz.
  • 156
    2018/19 yılında yaşanan büyük hayal kırıklığının takımın gm'i danny ainge'in de kimyasını bozduğu anlaşılan takım. öncelikle takımın elinde 3 önemli parça var; jayson tatum, jaylon brown ve gordon hayward. bu 3 oyuncu kendi aralarındaki rotasyonda seviyeyi yüksek tutan hatta kısa 5'lerde üçünü de aynı anda oynarken görebildiğimiz oyuncular. aynı zamanda skor yükünü sırtında tutan ve şut dağılımı gayet ideal seviyede oyuncular. bunlara ek olarak büyük joker niteliğinde olan marcus smart'ı da es geçmeyelim ama o oyunun diğer yönüyle ilgileniyor.

    takımdan ayrılan 2 oyuncuya bakalım. pg kyrie irving ve pivot al horford. irving bu takımın sistemine hiçbir zaman uymadı. sezon boyunca en çk bireysel oyunu ve sürekli topa hükmetmesi dolayısıyla eleştirildi. hatta playofflarda başarısızlığı sırf buna yıkanlar bile vardı. istatistikler de bunu destekler nitelikte zaten.

    peki böyle bir durumda boston'ın bu ayrılan 2 oyuncunun yerini nasıl doldurmasını veya eldeki 3 değerli parçanın etrafını nasıl oyuncularla kapatmasını beklersiniz? son gelen haberlere göre kemba walker ile anlaşılmak üzereymişler. eğer ben bu sporu biraz biliyorsam kemba bu takım için inanılmaz yanlış bir tercih ve bahsettiğim çekirdek üçlünün gençlik zamanları adeta çöpe atılmış demektir. irving'in takıma verdiği zararı doğru analiz etmeden ondan 2 kat daha fazla bireysel oynayan ve toplu oyunun dışında varlık gösteremeyen kemba bu takıma çözüm olur mu hiç? bir de kemba için max kontrat verdiğinde elde avuçta ne varsa gitmiş oluyor. peki pivot? kurulması muhtemel kadroya bakıldığında ben başarısız oldum ve yıldız kaybettim o yüzden bir an önce bir yıldızla telafi etmem lazım mantığı ile hareket ediliyor.

    halbuki bu takıma mü-kem-mel bir şekilde oturacak bir adam var piyasada; malcolm brogdon. oyun kuruculuğu çok iyi, savunma yönü iyi, üstelik de takım kimyasında top kullanma adaletini çok iyi şekilde sağlayacak bir oyun kurucu. üstelik max kontrat gerektirmeyecek türden. kalan parayla da taş gibi willie cauley stein var. bu şekilde çok rekabetçi ve ideal bir kadro kurulabilecekken yıldız katma hastalığına yakalanmış gibi görünüyorlar. bence çok hatalı olacak ama bakalım artık ne olacak...
  • 173
    playoff’ta 6 maçtan fazla kaybedeceğini düşünmediğim bu sezonun muhtemel nba şampiyonu. doğu’da bucks dışında zorlayabilecek bir takım şu aşamada yok, zorlar dediğim bucks en fazla iki maç alabilir. batı’da ise clippers-suns dışında kafa tutma ihtimali olan takım bana kalırsa yok ki onlarda kağıt üstünde aslında. denver geçen seneki seviyesinde değil ve onlarda benchten hiç katkı alamıyorlar, beş oyuncu ile celtcis’i yenemezsin. 6-7 yıldır şampiyon olmaya çalışan bu takım nihayet muradına erecekmiş gibi görünüyor.
  • 169
    nba tarihinde bir playoff serisinde 0-3 geri düştükten sonra 3-3'ü yakalamayı başaran 4. takım olmuşlardır. daha önce 1951 new york knicks vs. rochester royals (nba finalleri) eşleşmesinde new york knicks seriyi 0-3'ten 3-3'e getirmiş fakat 7. maçı kaybetmişti. aynı şekilde 1994 denver nuggets vs. utah jazz (konferans yarı finali) serisinde denver nuggets 0-3'ten 3-3'e getirmiş ama nefesi son maçta yetmemişti. hatta bu playofflarda denver 5 maç üzerinden oynanan batı konferansı ilk turunda da seattle supersonics karşısında 0-2'den dönüş yapıp seriyi 3-2 kazanmıştı. son olarak 2003 portland trail blazers vs. dallas mavericks (batı konferansı ilk turu) eşleşmesinde portland trail blazers 0-3'ten geri dönüşü yapan takımdı. bu eşleşmede de serinin 4. maçında dallas mavericks rahatlıkla süpürmeye giderken portland'ın 3. çeyrekteki 21-0'lık serisi sonucunda seri 3-1'e gelmişti. ardından portland 3-3'e getirse de yine kazanan seride 3-0 öne geçen takım olmuştu.

    (bkz: 2023 nba playoffs)
  • 163
    2020 playofflarında sixers'ı süpürdükten sonra konferans yarı finalinde raptors'ın rakibi oldular.

    hayward'ın sakatlığından sonra serinin nereye gideceği merak konusuydu. celtics yine alır ama nasıl alacak acaba şeklinde bir merak ama, ötesi değil. tatum - kemba ikilisine jaylen brown da önemli katkı verince bana kalırsa muhteşem bir seri izledik ve embiid'in pembiş poposuna tekmeyi yine bastık. hele son maçta kemba baya süpürge ile oynayacaktı neredeyse öyle bir istek öyle bir azim. marcus smart bile kötü oynadığı üçüncü maçta tek hareketle maçın kaderini belirledi desek yalan olmaz herhalde.

    yalunuz celtics bu sixers denen trus prosescileri önce horford ile yendi, yetmedi horford'u onlara gönderip bir de öyle yendi.*
  • 152
    şu anda işler yolunda gidiyor.

    ligin en iyi yönetilen takımlarından biri oldukları aşikar. çok iyi bir gm'ları* ve mükemmel bir koçları* var. bununla beraber de son 3-4 yılda sessiz sedasız harika bir yeniden yapılandırma gerçekleştirdiler. paul pierce, kevin garnett ve jason terry'yi brooklyn nets'e yolladıktan sonra aldıkları draft haklarıyla harika bir takım kurdular. yeni sezonda kyrie irving - jaylen brown - gordon hayward - jayson tatum - al horford gibi bir ilk 5'le sahaya çıkmaları bekleniyor ki bütün oyuncular %100 hazır olacak. geçen sezon playoff'larda kyrie ve hayward'dan yoksunlardı. eksik halleriyle nba finalini tek maçla kaçırdıklarını düşünürsek, bu yılki tavanları şampiyonluk.

    şimdi gelelim can alıcı noktaya; 2018 nba draftı'nda tek seçim hakları vardı, o da 27. sıradan. seçimler yapıldıkça, lottery pick'ler falan geçtikçe heyecanla kimin celtics tarafından seçileceğini merakla beklemeye başladım. bu dallama celtics draft ofisi, robert williams diye bir sik kırığını seçtiler. bu puştun aslında ilk 15 seçimden biri olması bekleniyordu ancak ha şimdi ha az sonra diye diye 27. sıraya kadar düştü. celtics de havada kaptı elemanı.

    resmi imzalar şunlar bunlar derken nba yaz ligi başlayayazdı. takım halinde ilk antrenmanlar başladı. ilk bomba o zaman patladı. draft sonrası ailesinin yanında olan bu dümbük, kendisini boston'a, takım kampına götürecek olan uçağı kaçırdı. puhahaha rezilliğe bakar mısın aq. sebebi de uyuyakalmış olması. ''ulan bi uyutmadınız adamı aq'' şeklindeki serzenişi ise içler acısı tabii, tüm camia şok. ''eheeheheh nasıl çaldık ama elemanı 27. sıradan'' derken bu ilk gevşek hareketiyle herkes bir ''noluyo lan'' havasına girdi.

    ikinci olay ise yaz liginin başlamasından sonra yaşandı. ligdeki ilk maçta 4-5 dakika oynadıktan sonra sakatlandı. dizinde bir problem yaşadığı söylendi. ilk dakikalarda da gayet başarılıydı bu arada. helal olsun dedirtti ama, 3 saniye sürdü işte aq. sağlık kontrolleri yapıldı; anan aşağı baban yukarı derken yaz liginin geri kalanında oynamamasına karar verildi.

    şimdi tüm celtics camiasının kafasında 2 soru var; eleman gerçekten göründüğü kadar gamsız, yavşak, umursamaz mı? diz sakatlığı kronik mi?

    bana kalırsa eleman ipsiz sapsızın önde gideni, ama sakatlığı yok, sadece riske etmek istemediler. yalnız bayağı yetenekli ipnetor, celtics'in ihtiyacı olan türden bir 5 numara. dikiş tutturursa, brad stevens'ın komutasında double-double makinesine dönüşebilir. ama bok da çıkabilir tabi. çok şey etmemek lazım.

    cezayirlisolbek, boston, massachusetts'ten bildirdi.
  • 164
    nba'in en formda takımlarından anlık olarak. bir kere jayson tatum gibi bir hayvana sahipler. yani bu bebe gerçek anlamda bir çocuk adam. yaşı henüz 22 yani çocuk bile diyebilirsin ama lige girdiğinden beri olgunluğun kitabını yazıyor, yaşı haricinde tam bir "adam" kendisi. onun dışında düz dünyacı ergenden sonra takıma cuk diye oturan kemba ve oldukça iyi katkı veren, kawhi leonard lite gibi oynayan jaylen brown gibi isimlerle birlikte ilk turda beklenildiği gibi 76ers'ı paspas edip gönderdiler ve -bakın burası çokomelli- toronto raptors'ın rakibi oldular. toronto raptors ki bu elemanlar da yılın koçu nick nurse'üyle kaptanı kyle lowry'siyle pascal siakam'ı, fred vanvleet'i, norman powell'ı derken haaaaaayyyyvan gibi iyi bir takım. oynadıkları basketbolu izlerken bazen öyle sekanslar oluyor ki ayağa kalkıyorum esas duruşa geçiyorum ve uzunca bir süre bu şekilde gözümü bile kırpmadan kalıp saygı gösterisinde bulunuyorum. şimdi boston iyi takım hoş takım sevdiğimiz abilerimiz var ama toronto da bir acayip yani. ben şu anda gün içinde bir şeye canım sıkılırsa bu seriyi aklıma getiriyorum ve birden içimde kelebekler uçuşmaya başlıyor. vanvleet perdeden çıkıp üçlüğü gönderiyor, tatum zor şutu sayıya çevirip 2+1'i tamamlıyor, marcus smart'la serge ibaka arasında gerginlik var ve birbirlerine girmelerine ramak kalmış, sahada adeta bir sanat icra ediliyor, bir koreografi var, kaan kural kendinden geçmiş "oeiejjeoooeooeo" şeklinde hönkürüyor, ben oynanan oyunla kendimden geçip bayılmışım... hayallere daldım yine. uzun lafın kısası bu seri acayip bir seri olacak beyler dillere destan bir seri olacak izleyin izlettirin. basketbol bilmeyenlere de açın izlettirin basketbolu sevsinler hatta.
  • 161
    new england bölgesinde yaşamış olmamdan mütevellit hala desteklediğim takım. sayelerinde ‘18 doğu playoff finalinin boston ayaklarından birini td garden’da seyredebildim. lebron’u canlı izlemek kadar tatum gibi yeni neslin önemli bir yeteneğini kanlı canlı seyretmek farklı bir deneyim oldu. stad bütünlüğü ve verdikleri destek açısından associationın en değerli parcalarından biridir boston. bu sezon da onlar için umarım iyi gecer. go celtics!
  • 142
    bu takım hakkında söylemem gereken çok şey birikti içimde. yaptıkları savunma, hücumdaki beklenmedik performansları ve en önemlisi sahaya koydukları karakterle; yine, yeniden gurur duyulacak bir takım haline geldiler.

    2017-2018 nba sezonunun ilk maçında, henüz 5. dakikada all-star forveti gordon hayward'ı korkunç bir sakatlığa kurban verdi celtics. kadronun bir diğer yıldızı kyrie irving, normal sezonda 22 maç kaçırdı, playoff'larda ise hiç oynayamadı, bundan sonra da oynaması beklenmiyor. marcus smart ve marcus morris 28'er maç kaçırdılar. buna rağmen boston celtics üst üste 2. yılında doğu konferansı finallerine adını yazdırmayı başardı.

    bu azim ve mücadele öyküsünde başı çeken oyunculardan bahsetmek istiyorum.

    1- al horford :

    all-star pivot, bu takımın ağabeyi. ceza şutlarını affetmeyen, %40 dolaylarında 3 sayılık isabeti olan, ligin tartışmaya açık şekilde en iyi pasör uzunu, yeri geldiğinde takımın hücum setlerini yöneten oyuncu ve 2017-2018 " nba yılın savunmacısı " adayı. bir oyuncudan daha ne beklersiniz ki?

    2018 nba playoffları'nda 17.0 sayı, 8.7 ribaund, 4.3 asist ortalamasıyla oynuyor.

    2- jayson tatum :

    çaylak. ancak ben bile inanmıyorum bu dediğime. böyle çaylak mı olur kardeşim? ayakları yere bu kadar sağlam basan, maçın en kritik anlarında elleri titremeyen çaylak olmaz. tatum bu tabuları yıktı ve inanılmaz bir sezon geçiriyor. kimse ondan ve takımdan bu performansı beklememiş olsa da, her geçen gün kendini biraz daha kanıtlıyor. ek olarak kendisi 20 yaşına 2 ay önce girdi, bu da önemli bir dipnot.

    playoff ortalamaları; 18.8 sayı, 4.5 ribaund, 3.2 asist, 1.2 top çalma. sahaya çıktığı her maçta size yaklaşık olarak 19 sayı, 5 ribaund, 3 asist veren bir çaylak bulmuşken elinizden kaçırmak istemezsiniz.

    3- jaylen brown :

    nba'de 2. yılını geçiren brown'un çaylak günlerinden bu yana sadece 1 yılda geçirdiği değişim inanılmaz. atletik, ordan burdan zıplayan bir çocukken; takımını ateşleyen, son saniyelerde el yakan topları kullanan bir skor makinesine dönüştü. savunmada yaptıkları da bir o kadar etkileyici. tüm nba'de antetokounmpo'nun karşısında onun kadar iyi durabilen oyuncu sayısı bir elin parmaklarını geçmez.

    2017 nba playoff istatistikleri 5.0 sayı, 2.1 ribaund, 0.8 asist iken; bu yıl 16.9 sayı, 4.8 ribaund, 1.4 asistle oynuyor. bu sürede bu çapta bir gelişim, kesinlikle takdire şayan.

    4- terry rozier iii :

    kyrie irving'in sakatlığı en fazla ona yaradı. bench'ten gelen ve 15-20 dakika süre bulan terry rozier, sonunda beklenen patlamayı yaptı ve playoff'larda oyununu başka bir seviyeye çıkardı.

    ilk turdaki milwaukee bucks eşleşmesinde, bucks guard'ı eric bledsoe ile bir olay yaşadılar. rozier'ın çılgın attığı serinin ilk maçından sonra sorulan soruya eric bledsoe, " terry rozier mi? onun kim olduğunu bile bilmiyorum." dedi. rozier cevabını sahada verdi, bucks'ı 7 maç sonunda elediler. başarısı bununla da sınırlı değil.

    tüm nba oyuncuları arasında; 2018 playoffları'nda atılan toplam üçlük sayısında başı çekiyor. stephen curry ağlıyor, kyle korver yapma diyordu; james harden suskun, james harden paramparça. ama terry durmuyordu, daha çok, daha çok atmalıyım diyordu.

    playoff istatistikleri; 18.2 sayı, 5.5 ribaund, 5.8 asist. çok da şey söylemeye gerek yok.

    daha bahsetmediğim aron baynes, semi ojeleye, marcus smart, marcus morris, shane larkin gibi perde arkası kahramanları da var. hepsi sahada maksimumuyla oynuyor, hepsi tebriği hak ediyor.

    cleveland karşısındaki konferans finalini sabırsızlıkla bekliyorum.
  • 129
    nba'de yakın zamanda bir hegamonya kurabilecek potansiyele sahip genç bir kadrosu ve koçu olan takım. şu an kağıt üstünde görünen büyükler yavaş yavaş dökülmeye başlarken celtics'in daha da güçlendiğine hep beraber şahit olacağız.

    takımın önünde şu an için en önemli sorun olarak al horford'a ödenen o yüklü kontrata rağmen tam bir 5 numaranın olmaması. gerçi yeni nesil nba'de old school 5 numaralar yerine artık daha kısa ve atletik oyuncularla dizilim tercih edilse de bu tarz oyunu benimsemiş takımlar güçlü pivotlara sahip takımlar karşısında çok zorluk yaşıyorlar.

    gelecek sene isaiah thomas'ın da sözleşmesi bitecek ve işte tam da o anda al horford'la yaptıkları o devasa kontrat karşılarına çıkacak. bakalım gm ainge şapkadan yine nasıl bir tavşan çıkaracak.
  • 134
    sezona 2 mağlubiyetle başladıktan sonra arka arkaya 9 galibiyet alarak (%81.8'lik galibiyet yüzdesi) nba doğu konferansında (aynı zamanda nba'in genel sıralamasında da) zirve tahtına kurulan ekip. kendilerine en yakın galibiyet serisi* son 5 maçını kazanan minnesota timberwolves'a ait. celtics'in bu performansı gordon hayward'ın yokluğunda ortaya koyduğu da kayda geçilsin. saygı duyulası.
  • 150
    öncelikle (bkz: #2435025).
    sonra (bkz: #2435026).

    bu takımda an itibariyle kyrie irving, jayson tatum, sakatlıktan dönecek olan gordon hayward ve al horford ile müthiş bir hücum gücü var. en önemli eksik ile pota altını bana bırakın siz gidin gol atın diyecek bir genzo wakabayashi. ve bu adam 2018 nba draftında mohamed bamba ismiyle orada duruyor. draftın ilk 6 sırasından gitmesine kesin gözüyle bakılan bamba'yı alabilmek için jaylen brown'ı takas içine koymayı düşünüyorlar. her ne kadar brown çok iyi bir oyuncu olsa da takımın ihtiyaçları doğrultusunda özellikle tatum ve hayward varken bu tarz bir ihtiyacı karşılayacaksa harcanabilecek bir oyuncu.

    ama önlerindeki en büyük sorun tam da takımı bu noktaya getiren adamın ta kendisi. danny ainge.

    takasa girdiği nba takımlarının ağzına sıçan ve donuna kadar alan bu adamla kimse takasa artık kolay kolay girmek istemez. draft günü ne olacağı şu an belli değil ama çok hareketli geçeceği kesin.
  • 139
    gece oynanan maçta, dallas'ı deplasmanda 102-110'la geçmişler uzatmalarda.

    kyrie'nin dallas maçındaki 47 sayı 6 asist'lik performansı...
    https://twitter.com/...s/932912092813938688

    galibiyet serileri 16'ya çıktı.

    sırada miami deplasmanı ve ardından içerde orlando maçları var.
    bu iki maçı alırlarsa, indiana deplasmanına; 2008-2009 sezonundaki rajon rondo'lu, ray allen'lı, paul pierce'lı, kevin garnett'li kadronun boston tarihine geçen en uzun galibiyet serisi rekorunu egale etmek için çıkacaklar.
    başarırlarsa, brad stevens ve öğrencileri bir sonraki detroit maçıyla, rekoru teslim almak için td garden'da seyircisi önünde olacak. (buraya bir nazarlık bırakayım da tarihe bir kez daha tanıklık edelim #goceltics)

    önlerinde; 59-60 sezonunda kırılan 17, 81-82 sezonunda kırılan 18 ve 08-09 sezonundaki 19 maçlık rekorlar var.

    tüm takımlar içersinde ise nba tarihindeki rekor; 71-72 sezonunda art arda kazandıkları 33 maçla birlikte lakers'a ait.
App Store'dan indirin Google Play'den alın