nasıl bi bölümde ve üniversitede okuyorsam artık millet finallere giriyor benim finallere 1 ay var daha ha bir de milletin final haftası var bizim 3 hafta. okuldaki azme gel. 4 yıldır alışamadık resmen.
finali yarın olup da çalışmak bu saatte aklına gelen varsa bu topluluk dışında o topluluğun da parçası olduğum gerçeği var ortada.
29
benimdir. saat 1'de sınavım, ben hala izzet gelmiş mi derdindeyim sözlük. işte gerçek sevda bu!1
o değil, kalacağım amk. :(
30
kendilerine tavsiyem asla mezun olmamaları ve okulu uzattıkça uzatmalarıdır. zira ilkokul bitsin rahatlıcaksın, ortaokul bitsin rahatlıcaksın, lise bitsin rahatlıcaksının en son ve acı versiyonudur universiteden mezun olmak. okuyun mk !
31
deneyimli sözlük yazarı abilerim genelde mezun olmamamızı tavsiye etmiş, okulun tadını çıkarmamızı istemiş. aslında bende aynı düşüncedeyim ama benim gibi vakıf üniversitesindeysen o iş hiç iyi olmuyor.*
neyse sözlük saat 10.30 da finalim var ben hala sözlükte entry yazma dersindeyim. hakkımızda hayırlısı olsun artık.
32
mezun olan arkadaşların düşünceleri hemen hemen aynı. olum finaller diye ağlamayın lan. en büyük derdiniz finaller olsa keşke. üniversitede geçirdiğiniz her günün değerini bilin. tadını çıkarın o günlerin.
sınavlarınızda başarılar.
33
önümüzdeki yıl -inşallah- bir mensubu olacağım yazarlar topluluğu.
finalleri olan bir üst jenerasyon yazarlarına başarılar.
34
hazirandan sonra içlerinde bulunmak istemediğim sözlük yazarlarıdır. ya da en azından yüksek lisans yapan sözlük yazarlarından olabilirim. son virajdayım. dönersek önümüz açık.
bir dönem daha uzaktan eğitim alacak olan yazarlardır.
38
üniversiteye 2019 yılında başlamışlarsa ve 4 yıllık okuyorlarsa 2 senesini uzaktan geçirmiş olacak yazarlardır.
39
eğitime verilen önemin başımıza gelen felakette de açıkça görüldüğü ülkemizde, deprem sebebiyle ilk önce eğitimden vazgeçilmesi yine şaşırtmamıştır. her felaketten sonra ders alırız diyoruz ya, adamlar ders veren yerleri kapatıyor inanılır gibi değil. yazacak çok şey var ama bu ahmaklar okumayacaklar zaten. fıtratlarında yok.
40
uzaktan eğitimi, üniversite hocası olarak hiç sevmesem de şu anda başka çare yok gibi. herkese kolaylıklar dilerim.
41
8 dönemin 4'ünü uzaktan eğitimle geçirdim ve bugün itibari ile resmi olmasa da "uzaktan" mezun oldum.
42
uzaktan eğitimin depremzede öğrenciler için oldukça zor olacağı kanaatindeyim. bilgisayara, tablete, internete ve elektriğe erişim oldukça zorken uzaktan eğitim de fazlasıyla sancılı geçecektir. depremden etkilenen öğrencilerin eğitimlerini bir dönem dondurup yaz dönemini eğitim dönemi yapmak daha iyi olabilirdi. ama sanırım bu kararın asli nedeni depremzedeleri kyk yurtlarına yerleştirmek, bu sebeple başka bir seçenek de pek mümkün gibi görünmüyor.
43
geçmiş olsun dediğim yazarlar.
gençliğin en heyecanlı geçmesi beklenen dönemlerinden bşri olan üniversite dönemini uzaktan eiitimle geçirmek bok gibi bir şey.
2017 girişliyim ben, pandemi yüzünden 1.5 senem uzaktan geçti, okula tam ayak uydurduğum zamanlara denk gelmişti ve devamı da berbat geçti.
uzaktan eğitim ancak ihtiyari alınan eğitimler yahut ek eğitimler için işe yaramakta bence. fizikî eğitimin yerini tutamaz başka hiçbir yöntem.
44
derslere arşivden değil çevrim içi katılın ve hocanız istiyorsa mutlaka mikrofon-kamera açın demek istediğim yazarlar. uygulamalı bir alanın hocası olarak uzaktan eğitiminden hiç memnun olmasam da olması gereken buydu. depremden doğrudan veya dolayı olarak etkilenen 13.5 milyon insandan bahsediliyor. yurtlar bu insanların barınması için en uygun yerlerden birisi. bizim memnun olup olmamamız önemli değil.
45
mühendislik hocası olarak hiç ama hiç sevmediğim uzaktan eğitim için size tavsiyem; derslere katılın, gerçekten dinleyin, hocaya soru sorun, linke girip uyumaya gitmeyin. sadece geçmeye değil öğrenmeye çalışın. çok tatsız biliyorum ama şimdilik durumumuz bu.
hocalar için de çok sevimsiz bu durum. bilgisayarın soğuk ekranına bakıp konuşmak, grafik tablette yazıp çizmek, kimseyle göz teması kuramadan, doğru dürüst hiçbir tepki almadan ders yapmak zaten yeterince kötü. bir de online sınavlar var (düşman başına), ekrandan kağıt okumak berbat bir şey.
bunları yazma konusunda sorumluluk hissettim. hepinize sevgiler.
46
dersler slayt üzerinden anlatılıyor, çoğu öğretim görevlisi kimse denetlemiyor diye adam akıllı ders anlatmadan birkaç bir şey okuyup çekip gidiyor; ülkedeki eğitim budur. bir diş hekimi öğrencisi olarak üniversite kapandığı için üzülmedim, üniversite ortamı ve uygulama derslerinden mahrum kaldığım için üzüldüm. zaten sistem o kadar saçma ki üniversiteye gelmişsin hala bir sürü gereksiz ders var, lisede bunlardan kurtulacağım için seviniyordum; üniversite'de sayısı arttı. en basitinden şu anda embriyoloji çalışıyorum, erkek üreme organı benim meslek hayatımda çok işime yarayacaktır; teşekkürler eğitim sistemi.
47
bilgisayar mühendisliği öğrencisi olarak içinde bulunduğum grup. kiminle konuşsam uzaktan eğitimden şikayetçi. sen bu kararla edirne'deki öğrenciyi de uzaktan eğitime dahil etmiş olacaksın ve gerekçen de kyk yurtlarının kullanılması depremzedeler için. buradan edirne'ye depremzede taşınıp kyk yurdunda barındırılacaksa ben bu karara karşı durmayacağım, her ne kadar onca misafirhane, polisevi, öğretmenevi gibi yerler halihazırda mevcutken.
48
bende içlerinde bulunuyorum ve mesleğimle alakalı olmayan bir dersten kaldığım için dönemim uzadi ,yarım donemim. uzaktan eğitim olacak diye de hiç üzülmedim. ben metalurji malzeme mühendisliği 4.sinif öğrencisiyim ve bu mesleği öğrenmek için 56 tane ders gecmeme gerek olduğunu düşünmüyorum. hocalara gelirsek kendi kişisel egolarını tatmin ediyor.meslek hayatımda olmayacak,önüme çıkmayacak şeyleri ve kendisinde yapamadığı soruları internetten çalıp sinav anında da kızlara yardımcı olmakla meşguldürler. televizyon kanalında dün akşam önemli bir üniversitedeki hoca çıkıp yeni mezun mühendislere imza yetkisi verilmemeli tecrübelenmeli diyip suçu kendinde aramıyorsa yani biz bu öğrencilere 4 yılda 50'den fazla ders gösterip mesleğini öğretemiyoruz, çalıntı slaytlarla oturduğumuz yerden okuyoruz demiyorlar.
49
doktora öğrencisi olarak danışman hocama zar zor ulaşabiliyorken uzaktan eğitim ile artık hiç göremem kendisini.
50
üzgünüm ama sorun hocalarda değil eğitim sistemindedir. mesela onca misafirhane, öğretmenevi, tesis ve otel varken; sadece yurtları için üniversitelerin ilk anda kapatılmasındadır. farkında mısınız bilmiyorum ama sene sonu mezun olacaklar sadece 3 dönem okula gidebildiler. online’dan bu öğrencilerimize nasıl algoritma kurmayı, problem çözmeyi öğretebileceğiz? ama elimde olsa ders programlarını komple değiştiririm öğrencilerimin. mesela en başta insan olmak, düşünebilmek, doğru kişi olabilmek üzerine dersler koyarım. sonra bakış açılarını değiştirebilecek vizyon dersleri ve en sonunda uzmanlık dersleri. ama yok öğle yağma, hoca anlatacak öğrenci dinleyecek lisedeki gibi not tutup geçecek. üniversitede böyle ders olmaz. öğrenci araştıracak, sorun çözecek. mesela bende çok kızıyorum. bazı arkadaşlar var ellerinde kitap. sene sonunda çocuğun elindeki defter o kitabın kopyası olmuş. eee kitap vardı zaten. böyle ders mi olur. sonra kolon, kiriş hesaplayamadı, statik bilmez, dinamik keza hak getire… neyse eğitim sistemi adam olmadan deprem de, ekonomi de, milletimizin ahlak seviyesi de düzelmez. 10 sene sonraki depremde aynı şeyleri okur dururuz.