• 1603
    hak edilen ülkedir. herkes hak ettiği gibi yaşar.
    her tarafında yanlışlar yığını olan bir topluluk iyi yönetilmeyi hak etmez ve iyi yönetilemez.
    bazen bu tarz toplumlara bir kişi gelir ulus aydınlanma yaşasın diye. buna ilahi takdir, adalet, şans, döngü, karma ne diye adlandırırsanız adlandırın.
    kimi zaman bu peygamber, kimi zaman bu düşünür(filozof), kimi zaman devlet adamı, kahraman vs... fakat genelde bu toplumlar veya halklar, bunun farkında olur değişir ya da ufak bir azınlık bunun farkında olur.
    bu tamamen toplumun vicdanı, sağduyusu, akli selimliği ve elbette hafızasına bağlı...
    atatürk gelmiş ve biz farkına varamamışız... bir daha ne zaman gelir nasıl fark edilir bilemem fakat geçmişler olsun.
  • 1607
    aklı selim düşünme yetisine sahip olan, yaşananların ve gerçekleşen olayların muhakemesini yapabilme yeteneğine sahip, asgari zeka seviyesinin üzerinde insanlar olarak ülkede azınlık olduğumuzu kabullenmediğimiz sürece yaşanmayacak ülke. kabullense de çok yaşanacak bir yanı yok ama en azından her seçimde sonuçlardan dolayı acı çekmemek için önemli.

    ben de toplumun her kesimine hitap eden bir iş yapıyorum ve çok fazla insanla iletişim kurmak durumunda kalıyorum gün içinde. tüm lisans eğitimimi, mesleki alanda yaptığım tüm çalışmayı sırf insanlarla iletişim kurmak zorunda olduğum için yakmayı düşünüyorum çoğu zaman. çocukluğumun hayali tır şoförlüğü mesleği çok daha cazip geliyor. ne de olsa en azından yollarımız güzel. :)
  • 1608
    tamamen siyasi isimlerden bağımsız söylüyorum: yarısı yüzünü ileriye diğer yarısı da yüzünü doğrudan veya çeşitli kılıflarla gericiliğe dönmüş olan ülkedir. yaşayanlar için acı ama tarih için önemli örneklerden biri olacaktır. böyle bir toplumsal ve siyasi kırılma az görülür. çocuklar, hayvanlar ve doğa için çok üzgünüm.
  • 1609
    vedalaşma bakanlığı kurması gereken ülke. ülkeden artık bıkan, iktidarla da anlaşamayan insanları dünya’da bir çok ülke ile temasa geçip oralara postalama işlemlerini yürütmesi gerekiyor. bu kadar vergi veriyoruz bari bu kadarını yapın. zaten siz de bizden memnun değilsiniz. biz sizden hiç değiliz. bari gönderme işlemlerini kolaylaştırın. cahil cühela kitle ile mutlu mesut yaşayın. bu vedalaşmayı kendi başımıza yapmamız çok zor. kurun bir bakanlık. 10 bin tane de teşkilat memuru alın. yazışsınlar abi şu kadar yetişmiş elemanım var postalamak istiyorum. şu şu ülkeler için başvurmuş. şu şu meziyetleri var. ne diyorsunuz? gelen cevaba göre bizi postalama işlemlerine başlasınlar.
  • 1610
    seçimi kaybetmenin verdiği hayal kırıklığıyla kendisiyle alakalı bazı analizlerin yanlış yapıldığı güzide ülkem. en başta ülkenin kaderini belirleyen çok kritik %5-6 ülkeye bir şekilde sokulan kaçak göçmenlerin oyuyla geldi. herkes bas bas bağırıyorken bu insanların ülkeye sokulmasının bir sebebi vardı. deprem bölgesindeki oy oranlarıyla bile alakalı onlara müstehak gibi çok üzücü twitler okuyorum şu anda, sanki bu oyları verenler gerçek depremzedelermiş gibi.

    aylarca kazanacak aday kılıçdaroğlu değildir dedik, herkes dedi ama kemal kılıçdaroğlu bunları hiç dinlemedi. diğer yandan yok ümit özdağ haklıydı, yok o demişti bu demişti demenin de bir lüzumu yok çünkü bu sonuç herkesin eseri, bu başarısızlıktan pay çıkarmaya çalışacakları da tarihin affedeceğini sanmam. artık son umudumuz 28 mayıs ama bu moral motivasyonla kazanma ihtimalimiz yok demek istemesem de bir mucizeye ihtiyacımız olduğu kesin.
  • 1614
    deprem, mülteci sorunu, hayat pahalılığı, ötekileştirme, hukuktan uzaklaşma,konut krizi vs vs. bunlardan rahatsız olan birisiyim ve bunlardan rahatsız olan her kesimden bir sürü insan var. ama olmayan insanlarda var. ben burada onlara da bir şey söylemiyorum. biz bunu yaşadığımıza inanıyoruz. o insanlar bunu yaşamıyorlarsa bize yazık, o insanlar bunları yaşadığına rağmen bu kararı veriyorsa hepimize yazık. ama dediğim gibi ben onlara bir şey demiyorum. ben sadece muhalif kesime özellikle sol, ortanın solu, yenilikçi kesime bir şeyi hatırlatmak istiyorum. bu seçimlerde çıkan aritmetiğe göre 3 siyasal islam merkezli parti (akp,bbp,yrp) yüzde 39.3 oy, 3 milliyetçi parti (mhp,iyip,zafer) yüzde 22.06 oy oranına sahip. chp'nin içindeki saadet, deva, gelecek filan onları da hadi içinizde tutun yüzde 25'siniz. türkiye'nin 62 si türk-islam sentezi ile yaşayan, kendini böyle tanımlayan insanlar. öyle özgürlük getireceğim, ferah ortam olacak, liyakat olacak, insan hakları filan boşuna kafa şişirmeyin. seçmen profili bunları kendi partileri yaparsa hoş bulur, destekler ve hatta bunları yapmaları ile övünür ama bu partiler bunları yapmazsa da çok umurunda olmaz. türk siyaseti demografisi 1992 yılında da böyleydi şimdi de böyle. kendinizi kandırmayın.
  • 1615
    aday falan fark etmiyor. kim aday olursa olsun bu sonuç üç aşağı beş yukarı alınırdı diye düşünüyorum. devletin sınırsız imkanlarıyla propaganda yağdı yıllarca, seçim döneminde de bunun yoğun halini gördük zaten yine. hayat pahalılığı, barınma ihtiyacı, güvenlik, sağlık, hukuk bir kesimin gözünde bunların hiç değeri yok. en azından sandığımız gibi yok. en basit örnek “eskiden azarlıyorlardı, şimdi doktor dövüyoruz. bundan öte özgürlük mü var?!” diyen vatandaş. ne olursa olsun fikri değişmeyecek kemik bir kitle var.

    biz yine sandığa küsmeyelim, elimizden geleni yapalım. 5 yıl kahır çekeceğime 2 hafta daha kahır çekerim.
  • 1618
    ben pazarlamacıyım. marka yönetirken hedef kitle belirlerken "acceptor" ve "rejector" tabirleri kullanırız. mesela kola kategorisinin rejectorları, yani reddedenleri vardır. bu insanlara kola içirmek istiyorsanız, ciddi bir değişikliğe ihtiyacınız vardır. şekersiz kola nitekim böyle bir inovasyondur.

    muhalefet bu seçimde reddedenlerini yeterince yakından dinlemedi, bariyerlerini anlamadı veya anlamak istemedi. bir insan, bir kategoriyi veya insan profilini baştan reddediyorsa ikna etmek imkansıza yakındır. "sünepe", "liderlik vasfı yok", "teröristlerle aynı masaya oturuyor" gibi kalıplar bir kere oturdu mu zor değişiyor; bunu çok pahalı şekilde tekrar öğrendik ama hepimize yazık oldu.

    ben dahil hepimiz bir yanılgıya katılıp ortak olduk ama bu bizim suçumuz değil. elinin altında araştırma şirketleri var, saha örgütleri var. gidip objektif şekilde en geniş kitlelere adayları sordunuz mu? taşrayı, göçmenleri vs eklediniz mi? 2023 yılında çok mu zor bunları yapmak?

    yazık, çok yazık. büyük işbilmezlik.
  • 1619
    14 mayıs 2023 seçimleri'nin sonuçlarını hala aday üzerinden yorumluyorsanız çok yanılıyorsunuz, kemal kılıçdaroğlu yerine ekrem imamoğlu veya mansur yavaş gelseydi de bundan fazlasını alamazdı, hatta bu kadarını bile alacağı meçhuldü. sorun ülkenin cehaleti ve ben dahil birçoğumuz bu cehaleti maalesef küçümsüyoruz. mevcut iktidar yıllardır cahil, sorgulamayan bir kesime hitap etmekte ve her geçen gün bu kesimi arttırmak üzere plan yapmakta. açlıktan ağzın kokarken, sığınacak bir ev bulamazken bunların sebebini sorgulayamıyorsan her şey müstahaktır.

    hep diyoruz ya güzel ülkemiz bunları hak etmiyor diye evet haklısınız bu cehalet ile çok daha fazlasını hak ediyoruz.
  • 1621
    sandık görevlisi idim. hiçbir soru işareti bırakmayacak şekilde yürüttük. sonuçlar bende hayal kırlıklığı yaratsa da beklediğimden iyi geldi. ben açıkçası ilk turda biter diye düşünüyordum. neyse artık 2 hafta daha umutlarınız sonra yine aynı finali izleriz gibi. sağcı muhafazakar kesimin önüne kimi getirirsen getir sonuç değişmez. x olsaydı, y olmasaydı, z ile itiifak yapılsaydı, recspzxvd ile arasına mesafe koysaydı, filanca kesim ile ortak olsaydı. vs. hepsi teferruat. sonuç değişmezdi. çünkü daha önce mevcut iktidar ortağı, iktidara karşı mahalefetle ortaklık kurmuş ve sonuç benzer olmuştu. ülkem adına daha güzel yarınları yaşamak dileğiyle...
  • 1622
    iyiye gitme ve düzelme süreci değişik, fakat mutlaka işleyen ülkemiz.

    galatasaray kulübü, en baskıcı ve zor iktidarlardan biri olan 45 yıllık abdülhamit iktidarında
    baskıya rağmen kuruldu.
    atatürk, doğduğundan itibaren 38 yaşına kadar
    abdülhamit rejiminden başka bir rejim görmedi.

    enseyi karartmayın. türkiye ve dünya tarihi okuyun, matematik ve istatistik ile inceleyin.

    değişim loading..
  • 1623
    adaydan bağımsız bu ülkede artık azınlık bir muhalefet oyu olduğunu kabul etmemiz lazım. kk bence mükemmel bir kampanya yürüttü ama medyanın ve ülkenin %99 u bir partinin elinde ve ne yaparsa yapsın bu eşiği aşmak için oy verecek insan bu kadar. düşünün gökhan zan’ın meclise giremediği ama 80 yaşına gelmiş hans, herkel diyen bir adamın % 10 oy aldığı bir seçimden bahsediyoruz. ülkede erdoğanizm diye bir gerçek var ve 21 yıldır bu ülkeyi yönetiyor. partisi ciddi kan kaybetmiş % 35 lere düşmüş ama kendi oyu maalesef düşmüyor.
  • 1625
    taşralı cahilin eğitimli kesimi yendiği ülke. her seçim sonucu bize bunu kanıtlıyor, kanıtlamaya devam edecek. tek adam sevgisi yüzünden cebindeki paranın pul olmasını bile göremiyorlar, ülkeye doldurulan mültecileri göremiyorlar, hizbullahın siyası ayağını göremiyorlar yeter ki tek adamları başta olsun hiçbir şey umurlarında değil. bir de muhalif kesimin hatası var ki o da daha deprem felaketi olmadan enflasyon iyice fırlamadan anketlerde 51 alan milliyetçi aday mansur yavaş'ı aday yapmamak. işin içine demirtaş'ı hdp'yi sokarsan taşradaki muhafazakar milliyetçi seçmen gider ekmeği 5 lira yapana oy verir.
App Store'dan indirin Google Play'den alın